Kurz Rizika pod kontrolou - podzim 2012

Komu je kurz určen

Kurz je určen pro rodiče dětí s mentálním postižením, které navštěvují Kurz sociálních dovedností a pro všechny ostatní, kteří mají pocit, že musí mít své dítě stále na očích.

Cíl kurzu

Společně se naučíme jak, dopřát dětem samostatnost a nezbláznit se přitom strachy.

Samostatnost můžete začít budovat už u nejmenších dětí, začíná to jídlem, obouváním, přípravou školní tašky a končí to samostatným pohybem a zaměstnáním. Záleží jen na vás a na vašem dítěti, kam až se dostanete. Pro každého bude cílem něco jiného, začít se má od maličkostí, cíl si každý účastník kurzu volí sám.

Obsah kurzu

Společně si řekneme, co nás na děsí, čeho se bojíme a jak rizika, která na naše děti číhají dostat pod kontrolu tak, abychom my zvládli myšlenku, že u všeho nemusíme být a dopadne to dobře. Naučíme se společně, jak se zachovat, když jde do tuhého, jak najít a využít záchytných bodů. Probereme i to, jak obhájit samostatnost (soběstačnost) před sociální pracovnicí a nepřijít o Příspěvek na péči. Určitá rizika na nás všechny číhají na každém kroku, musíme se s nimi naučit žít. Děti i my získáme sebedůvěru, samostatnost a usnadníme si život

Termín

Každou třetí středu v měsíci, 18:30 - 19:30 , celkem čtyři lekce. První „seznamovací" hodina bude 19. září 2012. Pokud byste měli zájem o sobotní termín, případně o jiný den v týdnu, neváhejte nás kontaktovat.

Cena

Cena pro členy Společnosti rodičů a přátel dětí s DS je 50,- / lekci.
Cena pro ostatní - 80,- / lekci.

Možno platit samostatné lekce.

 

Kurz se uskuteční při minimálním počtu čtyř přihlášených. Kurz povede a přihlášky přijímá Ing. Monika Melzerová na mailu melzerova.monika@centrum.cz.

 

Monika Melzerová