Plánované akce DownSyndromCZ v roce 2015

Také v roce 2015 se můžete těšit na pravidelná setkání skupin Naše maličké, Školáčci a Mládež, která se konají obvykle jednou měsíčně. Kromě programu pro děti, jako jsou například masáže „Láska v rukách" pro miminka, „Muzikoterapie" pro děti předškolního věku, „Cvičení" pro školáky a pestrý program a vzdělávání pro mládež, jsou často doprovázeny i přednáškou na rozličná pro rodiče užitečná témata. Aktuálně například na téma „Současné nastavení legislativních možností vzdělávání dětí se zdravotním postižením v mateřských a základních školách".

 

Z dalších plánovaných akcí, upozorňujeme zejména na:

 

Světový den Downova syndromu
Sobota 21. března 2015

Společnost DownSyndromCZ plánuje odpolední společnou procházku rodin z Náměstí Republiky na Petřín (dle průvodce Smart Guide, na jehož přípravě se podílelo 5 mladých lidí s DS), společné pouštění balónků ve 2.13 p.m. s cílem podpory celostátní kampaně „Kdopak by se DS bál" a mezinárodních iniciativ v rámci Světového dne DS.

Bližší informace budeme průběžně doplňovat. Více informací o kampani v rámci celé České republiky najdete na webových stránkách Den DS.

(V jednání je křest průvodce v prostorách hvězdárny a „seznámení se" s planetkou č. 213 přes dalekohled.)

 

Celostátní setkání spojené s valnou hromadou

Sobota 11. dubna 2015, od 10 do 15 hodin, v sídle  DownSyndromCZ ve Vybíralově ulici v Praze na Černém Mostě.

Na programu budou kromě celostátního setkání a valné hromady také dvě zajímavé přednášky. A to přednáška paní Doc. PhDr. Věry Pokorné, CSc. na téma „SEBEREFLEXE" a přednáška paní Mgr. et. Mgr. Marie Soukupové na stále aktuální téma „JÁ A MUJ SOUROZENEC S DS".

 

Benefiční koncert japonských amatérských umělců ve prospěch naší společnosti DownsyndromCZ se již tradičně uskuteční v pátek 20. listopadu 2015, v Obecním domě v Praze, ve Smetanově síni.